de nieuwste bedrijfsuitjes en groepsuitjes

Welkom bij het nieuwsblog van Ontdekjestad.nl! Hier houden we u op de hoogte van het laatste nieuws zoals nieuwe toevoegingen aan bedrijfs- en groepsuitjes maar ook de nieuwste restaurants waar we mee samenwerken, de steden waarin we actief zijn en nog veel meer. Niks missen? Volg ons via Facebook!

Laten we Stadswandelingen in Groningen toevoegen!

Laten we het doen! Een stad toevoegen die voor velen niet zo bekend is. Om allerlei redenen maar vaak is de afstand het grootste struikelblok. Ik heb het over Groningen! Een bruisend, jeugdig centrum waar altijd wel iets te beleven is. Het metropool van het Noorden wordt het wel genoemd. Dus stapte ik vorige week in de intercity om in één streep van Amersfoort naar Groningen te reizen. Van mijn trouwe gids Bram Schuilenga kreeg ik natuurlijk wat tips mee ‘Als je in Groningen bent dan’.

Vanaf het centraal station sta je vrijwel meteen oog in oog met het Groninger Museum. De architectuur wordt niet door iedereen gewaardeerd, maar ik kan niet anders dan concluderen dat het vooral een bijzonder gebouw is. En loop dan snel door, want ik kom voor het culinaire centrum van de stad. Als eerste wandel ik over het Gedempte Zuiderdiep, sluit heel even mijn ogen en waan me in Chinatown: wat een heerlijke geuren van een aantal Aziatische toko’s! Ik zoek naar het restaurant met de beste uitstraling, kijk op de kaart en werp een blik naar binnen. Ja, Warung Jawa heeft zeker de potentie hoewel het wel wat klein is. Hmmmm… eerst maar even verder kijken. Tijd voor een heerlijk kop Segafredo koffie bij Huis de Beurs. Wat een prachtig pand, ik waan me in vroegere tijden. De koffie smaakt er goed! Ik vraag om een kaartje en de naam van de eigenaar en trek verder de stad in. Ik verbaas me er toch over dat ik voorbijgangers vaker Engels dan Gronings hoor spreken, dat van metropool lijkt wel te kloppen. Ook bij mijn lunchadres The Ugly Duck word ik door de ober aangesproken in het Engels en bestel een ‘sandwich chicken guacomole’. Het smaakt me heerlijk en ik voel me meer dan welkom door de vriendelijk bediening!

De lunch loop ik er weer af met een stadswandeling van 7 km langs hofjes, het Goudkantoor, de Prinsentuin. Onderweg rust ik uit op de trappen van de universiteit van Groningen, tussen de studenten, bijna een ‘must’ als je er toch bent.

Het kost soms wat moeite om door minder mooie nieuwbouw heen te kijken en ik wou een beetje dat ik gids Bram Schuilenga bij me had die met zoveel enthousiasme kan vertellen over ‘zijn Groningen’!

Ik besluit nog een glas wijn te drinken op een succesvolle dag bij Mr. Mofongo en verbaas mij over de techniek achter de bar!

Groningen heeft mij op culinair en op gastvrij gebied enorm verrast! Volgende keer neem ik Bram mee om mij meer te vertellen over de cultuur en historie van Groningen. Dan kan ik Groningen toevoegen aan mijn aanbod.

Nieuwsgierig? Volg ons op Facebook om meteen op de hoogte te zijn als Groningen is toegevoegd!

 

0 Read More

Daar doen we het voor!

“Of het ook minder cultureel kan?” Deze groep bestaat voornamelijk uit jeugdige, commerciële mensen die graag een leuke stad willen zien maar dan wel met ruimte voor een beetje gekkigheid, ze willen iets te doen hebben. “Ben ik dan wel op het juiste adres?” vraagt de jonge vrouw me. En dán ga ik ‘aan’! Want hoe heerlijk het ook is dat ik de meeste uitjes die ik aanbied bijna moeiteloos organiseer: specifieke wensen brengen het beste in me naar boven.

Het is niet zomaar-een-groep, ze komen vanuit heel Nederland en treffen elkaar één keer per jaar. Dit jaar kiezen ze voor centraal Nederland, mijn eigen home-town, Amersfoort. Ze weten nog niet hoe mooi Amersfoort is maar daar zal verandering in komen. Klein Amsterdam noem ik het wel eens, met de historische panden en grachten door het hele centrum. Nog niet ontdekt door het massatoerisme en daardoor haast dorps en een leuke plek voor een teamuitje.

Onze gids Hanneke (waarover ik mijn volgende blog ga schrijven, want dat heeft ze dík verdiend!) geeft elke groep speciale aandacht, peilt de types en de sfeer en gaat dán pas met ze op pad. Dus de combinatie van een prachtige stad en Hanneke valt altijd in goede aarde. Mijn uitgangspunt is een cultureel arrangement met een twist.

De groep start met een kop koffie en een Amersfoortse lekkernij: het Amersfoorts Keitje. Natuurlijk is dat in het oudste en kleinste café van Amersfoort, In den Grooten Slock. Hanneke maakt haar entree met een opdracht voor de groep: aan het einde van de ingekorte wandeling volgt een quiz ‘Waar of niet waar?’ Hanneke vertelt sowieso altijd nét even anders dan alleen de droge historische feiten. Maar deze keer heeft ze haar kennis uitgebreid met ‘fabelen en legendes over Amersfoort’. Aan de groep is het nu om aan het einde van de wandeling te bepalen wat echt gebeurd is en wat niet. Ze mogen hun antwoorden ondersteunen met argumenten en foto’s waarvoor we een TV-scherm gebruiken. Hanneke is de scheidsrechter en laat originaliteit meewegen in haar ‘oordeel’.

Dus daar gaan ze, gewapend met pen en papier, hun smartphone in de aanslag én een scherp luisterend oor. Hanneke heeft zelden zo’n oplettend gezelschap begeleid, zegt ze naderhand. De deelnemers genieten van het mooie centrum. En zoals ik al dacht: Ze ontdekken hoe mooi Amersfoort is! Ondertussen wordt er kostelijk gelachen als één van de deelnemers een kiekje opleukt en er een uitbundige selfie van maakt.

Eigenlijk vinden ze de wandeling te kort, dat is een goed teken! Aangekomen bij Bierbrouwerij De Drie Ringen met een uiteraard lokaal biertje en bitterbal, volgt de quiz. Er zijn twee verhalen die legendarisch zijn maar ook naar het rijk der fabelen kunnen worden verbannen. Welke deelnemers hebben kunnen ontdekken welke verhalen bijna niet kunnen kloppen? Het plezier druipt er vanaf als een deelnemer met aanleg voor standup-comedy het woord neemt. Het is voor Hanneke wel duidelijk: Dít is de winnaar! Groot applaus van zijn collega’s en een dikke pluim voor ‘onze Hanneke’.

De inwendige mens wil ook wat en de groep wandelt door de kleine straatjes van Amersfoort naar het terras van In den Kleinen Hap. De groep wil ook het eten nét even anders. Daarom staan de tafel-BBQ’s te roken en maken zij hun gerechten zelf klaar.

Kijk, dít zijn nou de pareltjes van mijn werk! Met een paar kleine aanpassingen op mijn arrangementen maak ik niet alleen de opdrachtgever maar ook mezelf blij!

Ook op zoek naar een bedrijfsuitje dat bij uw team past?

 

0 Read More

Nieuw! Arrangementen op maat

Heeft u specifieke wensen voor een bepaalde activiteit of stad die niet op onze site wordt vermeld? Neem dan even contact met ons op, er zijn zoveel mogelijkheden! En dat hoeft echt niet duur te zijn. Bel ons even, dan bespreken we uw wensen, voorkeuren en budget, of dat nou klein of groot is. Onze Event Manager Margriet Splint is specialist in het samenstellen van groepsuitjes en bedrijfsuitjes en vertelt u er graag alles over! Mailen kan natuurlijk ook, stuur dan een berichtje naar info@ontdekjestad.nl. #groepsuitjes #bedrijfsuitjes #ontdekjestad

0 Read More

Nieuw in Zwolle

Nieuw! We hebben ze weer gevonden, de aller, allerleukste restaurants van de stad; Zwolle! Met super enthousiaste eigenaars en medewerkers die staan te popelen om u te ontvangen tijdens een Stadswandeling of Culinaire Wandeling. Toegevoegd zijn onder meer: Restaurant Kletsen & Proeven, Bokkerstebuiten, de Belgische Keizer, de Vlaamse Hoogmis en Grand Hotel Wientjes. Stuk voor stuk pareltjes met liefde voor het culinaire vak. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden in Zwolle? Kijk voor alle groepsuitjes en bedrijfsuitjes op Arrangementen in Zwolle.

0 Read More

NIEUW! DE GEWELVEN VAN ZWOLLE

Jaaaa we zijn er al even mee bezig, maar we kunnen het nu echt toevoegen aan ons aanbod groepsuitjes en bedrijfsuitjes in Zwolle, een bezoek aan de gewelven van Zwolle! Een beetje spannend, dat vond ik het toen we via een korte route ondergronds waren. Maar wat een verrassing was het Stadsomroepersmuseum! Wie bedenkt zoiets: een ondergronds museum? Nou stadsomroeper Peter Vader, dus! Ik ben heel trots dat we u dit kunnen aanbieden!

Deze bijzondere stadswandeling begint in de gewelven van Zwolle. Een ‘wow’ momentje… Daarna neemt uw privégids u mee naar twee gezellige restaurants, terwijl u alles leert van het bovengrondse Zwolle met haar prachtige stadscentrum.

Kijk hier voor alle informatie en reserveringen. En heeft u nog vragen? Dan horen wij die graag, u kunt ons bellen op 033 4635662 of een berichtje sturen naar info@ontdekjestad.nl

0 Read More