Hoe spectaculair oude ambachten kunnen zijn ontdekt u met deze unieke workshop glasblazen in Groningen. U leert, samen met uw personeel, familie, relaties of vriendengroep, echt glasblazen!

Na het blazen van uw eigen creatie gaat u aan tafel voor een heerlijk driegangen diner in gezellig restaurant in Groningen.

Vanaf €121,50 per persoon. Voor groepen van 15 tot 50 personen. Bel ons voor meer informatie: 033-7854249

Workshop Glasblazen en diner in Groningen

Voorbeeld arrangement

16.00 UUR

Ontvangst in Restaurant Het Heerenhuis met koffie en gebak

16.30 UUR

Aanvang van de demonstratie glasblazen

17.00 UUR

Alle gasten krijgen de gelegenheid zelf te blazen

18.00-18.30 UUR

Lopen naar het restaurant voor het diner

19.00 UUR

Aan tafel voor een driegangen diner in Restaurant Brussels Lof

21.00 UUR

Afsluiting met een kop koffie/thee

21.30 UUR

Verwacht einde

Kostenindicatie

De kosten voor dit voorbeeldarrangement bedragen € 121,50 per persoon, inclusief BTW. (LET OP: Vanwege de hoge kosten voor het glasblazen is deze gebaseerd op 15 personen.)

Inbegrepen zijn:

  • Demonstratie glasblazen en zelf aan de slag
  • Koffie/thee met gebak
  • Driegangen meerkeuze menu
  • Twee drankjes naar keuze (bier, huiswijn, frisdrank) en een kop koffie/thee
workshop glasblazen
Glasblazen is een kunst!

glasblazen 

Glazblazen is een ambachtelijke techniek waarbij gesmolten glas wordt gevormd tot verschillende objecten, zoals vazen, drinkglazen, sculpturen en decoratieve stukken. Het proces begint met het verhitten van glas tot het een vloeibare consistentie bereikt. Vervolgens wordt het gesmolten glas op een metalen blaaspijp of -buisje geblazen, waardoor een holle vorm ontstaat.

Tijdens het blazen kan de glasblazer verschillende technieken toepassen om de vorm en eigenschappen van het glas te manipuleren. Dit omvat onder andere het draaien, trekken, kneden en blazen van het gesmolten glas. Door deze technieken toe te passen, kan de glasblazer de gewenste vorm, grootte, dikte en textuur van het object creëren.

Na het blazen wordt het glas meestal gekoeld in een speciale oven, een proces dat bekend staat als “afkoelen” of “annealen”. Dit helpt spanningen in het glas te verminderen en het object te versterken, waardoor het minder kwetsbaar wordt voor breuk.

Glazblazen is een kunstvorm die al eeuwenlang wordt beoefend en wordt nog steeds gewaardeerd vanwege de vakmanschap en creativiteit die ermee gepaard gaat. Hedendaagse glasblazers combineren traditionele technieken met moderne ontwerpen en materialen, wat resulteert in een breed scala aan prachtige glasobjecten die zowel functioneel als decoratief kunnen zijn.

Heeft u vragen of specifieke wensen? Bel ons: 033-7854249

Of stuur een berichtje: