Oude ambachten herleven met deze unieke workshop. U leert, samen met uw personeel, familie, relaties of vriendengroep, echt glasblazen!

Na het blazen van uw eigen creatie gaat u aan tafel voor een heerlijk driegangen diner in één van de gezelligste restaurants van Gouda.

Vanaf €121,50 per persoon, incl. workshop, diner en drankjes. Voor groepen van 15 tot 50 personen. Bel ons voor meer informatie: 033-7854249

Glasblazen Gouda

Voorbeeld arrangement

16.00 uur

Ontvangst in Restaurant Buiten eten & drinken met koffie/thee en een Goudse stroopwafel

16.30 uur

Aanvang van de demonstratie glasblazen

17.00 uur

Alle gasten krijgen de gelegenheid zelf te blazen

18.00-18.30 uur

Aan tafel voor een driegangen diner

21.00 uur

Afsluiting met een kop koffie/thee

21.30 uur

Verwacht einde

Kostenindicatie

De kosten voor dit voorbeeldarrangement bedragen € 121,50 per persoon, inclusief BTW. (LET OP: Vanwege de hoge kosten voor het glasblazen is deze gebaseerd op 15 personen.)

Inbegrepen zijn:

  • Demonstratie glasblazen en zelf aan de slag
  • Koffie/thee met gebak
  • Driegangen meerkeuze menu
  • Twee drankjes naar keuze (bier, huiswijn, frisdrank) en een kop koffie/thee
workshop glasblazen
Glasblazen in Gouda

Glazblazen

Glazblazen is een ambachtelijke techniek waarbij gesmolten glas wordt gevormd tot verschillende objecten, zoals vazen, drinkglazen, sculpturen en decoratieve stukken. Het proces begint met het verhitten van glas tot het een vloeibare consistentie bereikt. Vervolgens wordt het gesmolten glas op een metalen blaaspijp of -buisje geblazen, waardoor een holle vorm ontstaat.

Tijdens het blazen kan de glasblazer verschillende technieken toepassen om de vorm en eigenschappen van het glas te manipuleren. Dit omvat onder andere het draaien, trekken, kneden en blazen van het gesmolten glas. Door deze technieken toe te passen, kan de glasblazer de gewenste vorm, grootte, dikte en textuur van het object creëren.

Heeft u vragen of specifieke wensen? Bel ons: 033-7854249

Of stuur een berichtje:

Het oude ambacht glasblazen is een magische activiteit. Met het vuur en gloeiend heet glas worden prachtige sculpturen gemaakt. De glasblazer laat zien hoe het werkt en vertelt enthousiast over zijn werk, het ontstaan, hoe het nu is met glasblazers door heel Nederland. En natuurlijk gaan de gasten ook aan de slag. Het zal je verbazen wat een leuk voorwerp je kun blazen zonder heel handig of creatief te zijn. Uiteraard wordt er ook gegeten en gedronken, misschien een lokale lekkernij, De Goudse stroopwafel? En gaan jullie ook nog aan tafel voor een heerlijk diner.