Happen & Stappen in Groningen! Samen met onze enthousiaste gids gaat u op pad tijdens de stadswandeling, een heel leuk, cultureel dagje uit voor groepen van 10 tot 150 personen.

Tijdens de stadswandeling is er een tafel gereserveerd in twee leuke restaurants in Groningen waar u heerlijk gaat genieten van een meerkeuzemenu.

Al vanaf €82,50 per persoon! Vanaf 10 personen. Bel ons voor meer informatie: 033-7854249

Stadswandeling ‘Happen & Stappen’ in Groningen

Voorbeeld arrangement

16.00 uur

Ontvangst in Het Goudkantoor met eigentijds voorgerecht

17.00 uur

De gids haalt u op voor een stadswandeling naar en door het centrum van Groningen

18.30 uur

Bij Restaurant Pronk wordt u ontvangen voor een hoofdgerecht en dessert

20.00 uur

Afsluiting met een kop koffie of thee

PS: Maakt u graag een rondvaart door de grachten van Groningen? Vraag er naar en we passen het in het programma aan.

Kostenindicatie

De kosten voor dit voorbeeldarrangement zijn € 82,50 per persoon, incl. BTW en drankjes. Inbegrepen zijn:

  • Driegangen menu
  • Twee drankjes (bier, huiswijn en frisdrank) en een kop koffiethee
  • De begeleide wandeling
goudkantoor-groningen
Het mooie Goudkantoor van Groningen

Het Goudkantoor

Het Goudkantoor is een historisch gebouw in de stad Groningen, Nederland, dat dateert uit de 17e eeuw. Oorspronkelijk diende het als kantoor voor de belastinginning van goud en zilver, vandaar de naam “Goudkantoor”. Het gebouw is gelegen aan de Grote Markt, een centrale locatie in Groningen, en wordt gekenmerkt door zijn imposante architectuur, met een opvallende gevel en klassieke stijl.

Het Goudkantoor heeft door de eeuwen heen verschillende functies gehad, maar staat vooral bekend om zijn rol in de belastinginning van edelmetalen. Tegenwoordig wordt het niet meer gebruikt voor belastingdoeleinden, maar heeft het een culturele en historische waarde gekregen. Het dient nu als een belangrijk monument en huisvest onder andere een restaurant. Het gebouw trekt jaarlijks vele bezoekers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en architectuur van Groningen.

Restaurant Pronk

Wat Pronk onderscheidt, is het gebruik van verse en hoogwaardige ingrediënten, vaak afkomstig van lokale leveranciers. Het menu van Pronk wordt regelmatig vernieuwd om in te spelen op de veranderende seizoenen en om gasten telkens nieuwe culinaire ervaringen te bieden. De gerechten worden op creatieve wijze gepresenteerd en combineren vaak traditionele smaken met moderne kooktechnieken.

Naast het uitgebreide menu biedt Restaurant Pronk ook een zorgvuldig samengestelde wijnkaart met wijnen uit verschillende regio’s en landen, die perfect passen bij de gerechten.

De sfeer in Restaurant Pronk wordt vaak omschreven als warm, gastvrij en stijlvol. Het restaurant is populair onder zowel lokale bewoners als bezoekers van buiten de stad, die op zoek zijn naar een culinaire ervaring in een unieke setting.

Heeft u vragen of specifieke wensen? Bel ons: 033-7854249

Of stuur een berichtje: