In NIEUWS

Selce. Ooit van gehoord? Tot mijn laatste vakantie in Kroatië ik in ieder geval niet. Pula, Umag, Porec, Rovinj zijn de bekende badplaatsen van Kroatië en erg populair bij Nederlanders.

Voor mij juist een reden om die plaatsen over te slaan. Met mijn gezin ga ik voor de beleving van vakantie zoals de locals die hebben.

Zo is ook het ‘assortiment’ van Ontdekjestad samengesteld: grote steden als Amsterdam en Utrecht laten we links liggen. Wij zoeken naar de plaatsen waar voldoende te ontdekken is maar waar u niet struikelt over toeristen en dagjesmensen. En waar wij voor een cultureel én culinair dagprogramma uit de voeten kunnen. Nederland heeft op dat gebied nog heel veel te bieden!

Tijdens een dagje uit in Amersfoort voelt u hoe de stad is ontstaan door een bezoek aan een historisch armenhuis, lopen in een eeuwenoud waterrad, een toren beklimmen met een verbluffend mooi uitzicht.

In Harderwijk betreedt u net buiten het winkelgebied de beroemde Vischmarkt, bezoekt u de piepkleine ruimte in de verdedegingspoort en botst u met een beetje mazzel op tegen een visser in de oude haven waar de historische botters aangemeerd liggen. Ook Zwolle en Groningen bieden soortgelijke verrassingen.

In deze plaatsen is het aanbod aan restaurants te overzien en daardoor vindt Ontdekjestad al gauw de juiste match voor een complete dagje uit. Nét genoeg diversiteit om voor ieder uitje een passend restaurant te vinden. De contacten met de ondernemers verlopen vlot omdat we niet de ‘zoveelste’ zijn die regelmatig zaken met ze willen doen. In deze restaurants worden onze gasten ontvangen zoals ik zelf ook graag wordt behandeld: Hartelijk en met een goede kwaliteit áán en óp tafel.

Welke plaatsen gaan we dit seizoen toevoegen? Ik ben benieuwd waar u mee komt.

Mijn vakantie in Selce was trouwens heerlijk!

Recent Posts